Călător de mic…

Acest blog este despre cunoaștere, evadare și încântarea simțurilor cu tot ceea ce ne oferă în general minunata experiență a călătoriilor. Un citat celebru spune ”Lumea este o carte, iar cei ce nu călătoresc citesc doar o singură pagină din ea” (Saint Augustine). Nimic mai adevărat, tocmai de aceea ne dorim ca fiul nostru să vadă încă de mic frumusețile lumii, să înțeleagă că nu există limite atunci când iți dorești ceva și să cunoască viața experimentând-o, simțindu-i pulsul pe propria persoană, nu din relatările altora.

Pentru a continua tradiția începută în urmă mai bine de 10 ani, eu și Luci am planificat vacanțe chiar și în perioada în care am fost însărcinată cu Cezar. Nu am considerat că acest lucru reprezintă un impediment pentru a zbura cu avionul sau pentru a face plimbări în care să descoperim frumusețile locurilor. Astfel că, în 2015 am vizitat Barcelona (în luna aprilie, la 13 săptămâni de sarcină) și Malta (în luna iulie, la 26 de săptămâni de sarcină), două locuri minunate care ne-au încântat privirile și ne-au ocupat zilele în încercările noastre de a bifa cât mai multe dintre atracțiile turistice.

Barcelona este într-adevăr minunată cu tot ceea ce oferă. Așteptările au fost mari pentru că toată lumea are numai cuvinte frumoase despre acest oraș, confirmate și de experiența călătoriei noastre, care a fost deopotrivă una foarte bună. Impresionanta catedrală Sagrada Familia (nouă ne-a plăcut foarte mult interiorul construcției fiind mai unitar și mai omogen decât exteriorul), parcul Guell, muntele Tibidabo, cartierul gotic, piața Cataluniei, casa Batllo, la Pedrera, castelul Montjuic cu o priveliște cuceritoare asupra orașului și a portului, piața Spaniei, fântâna Magică ce oferă un minunat spectacol de lumini și muzică seara, Arcul de Triumf, Acvariul și parcul Ciutadella sunt, în mare, locurile pe care le-am vizitat în cele cinci zile petrecute în Barcelona și pe care vă îndemnăm să le vedeți și voi.

cezarandrei_2015-04-29_1643cezarandrei_2015-05-01_1644

Deși poate părea atipic, nu am călătorit în Malta pentru a ne abandona în vreun resort de cinci stele în ideea de a mânca de dimineața până seara tolăniți pe vreun șezlong la malul mării, ci mai degrabă pentru a vizita minunatele locuri, pline de farmec, pe care această insulă le pune la dispoziție. Prin urmare, în cele șapte zile petrecute acolo, am închiriat o mașină pentru a avea mobilitate și pentru a ne putea deplasa în toate colțurile insulei, mai cu seamă că obiectivele sunt destul de dispersate iar mijloacele de transport în comun nu sunt o alternativă tocmai fericită, cu atât mai puțin în toiul verii. Capitala Valleta, cochetul oraș de piatră Mdina, insula Gozo cu ale ei Azure Window și orașul Victoria, Blue Grotto, orașul lui Popeye, Golful St. Paul si Acvariul, portul Marsaxlokk și Blue Lagoon constituie pe scurt lista locurilor vizitate în Malta, însă experiența de a fi ajuns acolo și de a le fi văzut este unică și merită încercată.

cezarandrei_2015-07-26_1647craciun-2016_2015-07-26_1731craciun-2016_2015-07-25_1729

Acesta este doar începutul a ceea ce ne dorim să experimentăm și cu Cezar în călătoriile noastre prin țară și prin lume. Astfel că, vom încerca să relatăm fiecare vacanță pe care o întreprindem ca familie, în ideea de a vă împărtăși experiența noastră ca și călători, cu bune și cu rele.

craciun-2016_2015-07-28_1732

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s